Zo film je een bedrijfsfilm

In mijn vorige blog ging ik in op de voorbereidingen die je treft voor onze komst. In deze blog deel ik wat wij in de meeste gevallen doen en hoe wij werken.

Professionele belichting voor je bedrijfsvideo

Afhankelijk van de soort video gebruiken wij een traditionele drie-punts belichting, warm-koud contrast-belichting of vullen wij bestaand licht aan. Er zijn ook mogelijkheden om de achtergrond in een bepaalde kleur te belichten.

Houd er rekening mee dat we ongeveer 20 minuten nodig hebben voor een goede en professionele interview setup. Voor ad-hoc/snelle interviews houden wij ongeveer 5 minuten aan.

Een interview duurt afhankelijk van het verhaal en hoe uitgebreid minimaal 20 minuten, ga ongeveer uit van 30 minuten, het is belangrijk dat de persoon zich niet opgejaagd voelt. Ook ben ik het liefst met zo min mogelijk mensen in de ruimte. Iemand van marketing die zenuwachtig heen en weer drentelt… je begrijpt het wel.

Drone beelden voor bedrijfsfilm

Bij de meeste projecten gebruiken we een drone voor een aantal shots. Meestal voor bijvoorbeeld het begin of een einde van een scene.

Werkzaamheden volgen

Naast het maken van een interview, maken wij ook veel stukken verhaal op basis van woorden die er gewoon gezegd worden tijdens de werkzaamheden zelf of een informele rondleiding. Heel simpel gezegd: wij volgen je medewerker en nemen alle gesproken audio op. Dit is dus het meest pure wat je kan hebben. Dit kost wat extra tijd qua montage, maar levert echt een heel puur en krachtig verhaal op.

B-roll beelden schieten

A-roll is het interview, de basis en onmisbaar. Broll wordt gemaakt om dit aan te vullen en scenes te bouwen.
Wij onderscheiden twee soorten b-roll shots: sequentiële en illustratieve shots.

Sequentiele broll zijn vaak acties die ergens beginnen en eindigen en bestaan uit meerdere shots. Bijvoorbeeld het vastleggen van het metselen van een muur. Er wordt mortel gemaakt, een lijntje gespannen. Stenen worden geplaatst etc.

Illustratieve broll is wat abstracter, maar kan ook een exterieur zijn van een gebouw.

Het kan bijvoorbeeld een klok zijn, wat bloemen, en kunnen wat breder worden ingezet. Ze volgen dus niet perse een bepaalde actie, maar kunnen wel actie bevatten.

Vaak wordt illustratieve broll ‘tussendoor’ geschoten, maar is heel belangrijk in de montage.

Vorige
Vorige

Waarom een trouwfilm meer kijkers heeft dan jouw bedrijfsfilm

Volgende
Volgende

Zo bereid je een bedrijfsfilm voor