Zo bereid je een bedrijfsfilm voor

Het inventarisatie gesprek voor de bedrijfsfilm

Ik gooi nooit zomaar een offerte over de schutting over per mail. Hooguit richtprijzen. Ben je aar benieuw naar? Download dan hier onze menukaart.

Wat ik wel doe, is een gesprek aangaan. Een kleine mini-brainstormsessie om de basis vast te stellen. We bespreken het doel, de drie kernpunten, de mogelijkheden en jullie doelgroep. Ook belangrijk: jullie budget.


Maarten Haase in een brainstormsessie bij Herikon met Dennis

Het bespreken is een zakelijke aangelegenheid, maar altijd los en informeel. Op het moment dat we van beide kanten remmen en obstakels voelen, zal het bedenken van ideeën stroef verlopen.

Positionering van jullie merk

Het is voor ons (en jullie natuurlijk) heel fijn als jullie positionering en strategie al duidelijk zijn. Wij komen regelmatig bij bedrijven waar alles nog lekker - nuchter - is georganiseerd. Gewoon goed werk leveren, dan komt de klant vanzelf wel terug. Werkt in veel gevallen, wil je echt doorgroeien dan doe je er goed aan hier wat meer in te verdiepen. Met een paar korte vragen komen wij al een heel eind. Wil je hier echt een slag in slaan, kijk dan eens naar een traject voor je bedrijf bij een van onze partners. Voor een investering van +- €1200,- ben je al een heel eind én staan alle neuzen dezelfde kant op.

Los van het maken van de video is het belangrijk dat de rest ook goed is georganiseerd. Alleen uploaden op YouTube van de video is zonde van je geld. Wellicht kan zelfs je website een update krijgen, of heb je de behoefte aan uitbreiding met een website. Wij kijken altijd binnen ons netwerk naar een geschikte partner, bijvoorbeeld Rijnders webdesign.

Vanuit de positionering is het ook heel makkelijk om je doelgroep te bepalen. Lees hierover meer in mijn blog over doelgroepen.

Doel en inhoud van de bedrijfsfilm

Natuurlijk is het doel en de boodschap ook ontzettend belangrijk. Om structuur te houden probeer ik mij per video echt te beperkten tot maximaal drie kernpunten. Zijn er meer belangrijk? Maak er een aparte, korte video over of schrijf desnoods een blog. Less is more. Echt waar.

Creatieve concepten

Ik ga je niet vermoeien met hoe mijn hoofd werkt en waarom er zomaar zes ideeën omhoog komen en er ook radiostilte kan zijn vanuit hersenen. In ieder geval, op basis van het gesprek zal ik een eenvoudig te begrijpen concept presenteren. Vaak met verschillende mogelijkheden en opties, zodat je kan kijken wat er kan binnen je budget. Er kan worden gestuurd op kwaliteit of juist kwantiteit: wil je 1 mooie high end commercial of een serie van korte vlogs? Vanuit hier kan ik ook een prijsvoorstel presenteren. In de meeste gevallen maak ik een vaste all-in prijs, zodat je geen verassingen achteraf krijgt. Hierin probeer ik altijd zoveel mogelijk zaken mee te nemen.

Vorige
Vorige

Zo film je een bedrijfsfilm

Volgende
Volgende

Een vacaturevideo, even omdenken…