Waarom Maarten Haase?

Beelden zeggen meer dan woorden. Wat mensen opvalt is dat ik veel tijd steek in de montage. Hier komt en wordt de film echt kloppend gemaakt. Daarnaast hoor ik vaak dat ik onzichtbaar ben als ik aan het filmen ben. Dit zorgt voor spontane en 'echte' beelden. Mensen hebben heel vaak niet in de gaten dat ik bepaalde beelden heb gemaakt en zijn aangenaam verrast om ze terug te zien.

Bruid en bruidegom

Het doel wat ik met jullie wil bereiken? Mijn doel als videograaf is dat jullie over 30 jaar nog steeds een brede glimlach krijgen als jullie de momenten herbeleven. Daarom kom ik graag op jullie bruiloft filmen. Een goede trouwfilm is meer dan een overzicht van de dag. 

Samen maken wij dit moment uniek. Op een trouwdag staan altijd een aantal elementen vast. Het zijn juist de dingen eromheen die het karakter bepalen. Ik zoek altijd de kleine dingen tussen de officiële gelegenheden. Leuke momenten die jullie missen, maar eigenlijk niet mochten missen: de ceremoniemeesters die nog net op tijd de laatste dingen regelen, een kind dat in de goede kleren door het gras heen rolt, de oom die even alleen wil zijn met een sigaretje, het laatste kopje koffie, terwijl de bruidegom zich klaar maakt om zijn bruid te ontmoeten, de fotograaf die met moeite tachtig mensen op één foto krijgt. Juist die momenten, die vergeet je zo snel, maar dat zijn de momenten die de dag jullie dag maken. Die zie je elke keer weer terug. Dat is jullie verhaal en dat leg ik heel graag voor jullie vast.

Voorbereiding

Een kennismakingsgesprek is het uitgangspunt voor de trouwfilm. Hierin leren we elkaar kennen en kom ik te weten wat jullie voor ogen hebben. Bekijk ook de checklist voor het kennismakingsgesprek. Je kan hem online invullen.

De bruiloft

Vaak ben ik 's ochtends al voor de ontmoeting zowel bij de bruid en de bruidegom aanwezig. De ontmoeting is een belangrijk moment wat heel mooi vastgelegd kan worden, zowel binnen als buiten.

Ben ik onzichtbaar? Als compliment hoor ik bijna altijd dat zowel het bruidspaar als de gasten nauwelijks in de gaten hadden dat de videograaf aanwezig was.

De montage

Zo doe ik dat. Het is meer dan een beelden in de chronologische volgorde zetten, muziekje eronder en klaar. Voor mij begint het hier pas. Met alle shots zijn er namelijk honderden verschillende films te maken. De kunst is om een film te maken die niet alleen mooi is, maar ook laat zien wat deze dag tot jullie unieke dag maakte.

Hiervoor gebruik ik muziek en kortere verhaallijnen binnen de film. Ik wil emoties overbrengen. Daarom voeg ik bewust bewust dynamiek toe om zo emoties als blijdschap nog beter over te brengen. Beelden moeten zonder overgang al mooi lopen.

Lengte. Gaan jullie de film doorspoelen? Dan is de film waarschijnlijk te lang. Als de film na tien keer kijken niet meer leuk is, dan klopt er ook iets niet. 

 Geluid is voor mij erg belangrijk. Het moet de beelden op een versterken. Door mij worden, zoals bij een speelfilm, extra achtergrondgeluiden toegevoegd voor een diepere beleving

 

Naam *
Naam
Naam